Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Најтеже борбе на правцу Покровска и Кураховска; Москва: Без уважавања руских интереса, нема новог нуклеарног споразума са САД

Рат у Украјини – 953. дан. Настављене су борбе у руској Курској области. Најтежи сукоби су на Покровском и Купјанском правцу. На удару руских снага су Херсон, Кијев и Харков. Руске ваздушне снаге бомбардовале су Харков, срушена је петоспратница, повређено је 10 људи, саопштавају локалне власти. ПВО је оборио дронове изнад Курске, Воро-њешке и Брјанске области. Украјинци су гађали Доњецк и Горловку.

Најтеже борбе на правцу Покровска и Кураховска; Москва: Без уважавања руских интереса, нема новог нуклеарног споразума са САД Најтеже борбе на правцу Покровска и Кураховска; Москва: Без уважавања руских интереса, нема новог нуклеарног споразума са САД

У протекла 24 часа најжешће борбе водиле су се на покровском и кураховском правцу, наводи у извештају са фронта Генералштаба Оружаних снага Украјине.

Експлозије од ваздушних и артиљеријских удара одјекивале су у Измаилу, у области Одесе, Харковa, Кијевској као и Сумској области.

У нападу руског дрона на минибус у предграђу Херсона погинула је једна жена, рекао је начелник регионалне војне управе Олександр Прокудин.

С друге стране, власти дела Херсонске области која је под контролом Москве саопштиле су две особе погинуле а три рањене у украјинском артиљеријском нападу.

У гранатирању Белгородске области, локалне власти су навеле да је убијена једна особа, а да су четири повређене.

Министарство одбране Русије тврди да су москвске снаге заузеле насеље Верхнокамјанске у источној Украјини.

Због става Вашингтона о проширењу НАТО-а, Русија је одбацила могућност нуклеарних преговора са САД, рекла је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова поводом раније објаве из Кремља.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да Русија неће разговарати о потписивању новог споразума са САД који би заменио споразум о ограничавању стратешког нуклеарног наоружања обе стране који истиче 2026. године.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи