Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Русија напала Кијев крстарећим и балистичким пројектилима – оборено 20 ракета, оштећен улаз у метро станицу која служи као склониште

Рат у Украјини – 921. дан. Руска војска је током ноћи лансирала крстереће и балистичке ракете на Кијев. Украјинска војска саопштила да је оборено 20 ракета. Оштећен је улаз у метро станицу, која служи као склониште.

Русија напала Кијев крстарећим и балистичким пројектилима – оборено 20 ракета, оштећен улаз у метро станицу која служи као склониште Русија напала Кијев крстарећим и балистичким пројектилима – оборено 20 ракета, оштећен улаз у метро станицу која служи као склониште

Руска војска је погодила део Харкова које свакодневно посећује стотине становника, саопштавају украјински званичници. Повређено је више од 40 људи.

Гранатирано је и Курахово у Доњецкој области из вишецевних ракетних система "ураган", објавио је шеф Доњецке војне области. Приликом напада погинуле су најмање три особе.

Са друге стране, у украјинском нападу на Белгород повређено је 11 особа, међу којима и двоје деце, изјавио је регионални гувернер.

Москва саопштава да је руска војска преузела контролу над два насеља у Доњецку. 

Британски обавештајци објавили су извештај у којем се наводи да руске трупе напредују ка граду Покровску. 

Холандија шаље Украјини 28 "викингa", амфибијских оклопних теренских возила, објавио је холандски министар одбране Рубен Брекелманс.

Током протекле недеље руске снаге су лансирале више од 160 пројектила различитих типова, 780 УАБ бомби и 400 беспилотних летелица на украјинска насеља, рекао је Володимир Зеленски.

Украјински председник каже да је потребна већа подршка за фер одговор Русији  и потпуну заштиту градова од руске агресије.

Заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков најављује измене у нуклеарној доктрини Русије, као одговор на акције Запада по питању сукоба у Украјини.

понедељак, 02. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару