Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Десетине рањено у Харкову, има погинулих у Курахову; Песков: Одговор на напад у Курској области је у току

Рат у Украјини – 920. дан. Руска војска је погодила Харков, саопштио је шеф војне области Олег Синегубов, при чему је више од 40 људи повређено. Удар је извршен и на Курахово при чему је погинуло пет особа, а деветоро је повређено. Са друге стране, код Москве је оборен један дрон у зони рафинерије нафте где је избио пожар. Москва саопштава да је руска војска преузела контролу над још два насеља у Доњецку. Русија већ одговара на напад Оружаних снага Украјине на Курску област, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Кијев: Десетине рањено у Харкову, има погинулих у Курахову; Песков: Одговор на напад у Курској области је у току Кијев: Десетине рањено у Харкову, има погинулих у Курахову; Песков: Одговор на напад у Курској области је у току

Напади обе стране беспилотним летелицама  настављени су у ноћи између петка и суботе – Украјина тврди да је оборила 24 руска дрона, док је Русија саопштила да је уништила четири украјинске летелице.

Москва је, такође, навела да је најмање пет особа страдало, а 47 их је повређено у украјинском нападу на руски град Белгород, затраживши да Уједињене нације и међународна заједница оштро осуде тај, навели су, "варварски" акт.

Руско министарство одбране, у међувремену, навело је да су њихове снаге спречиле и шест напада украјинске војске на Курску област, као и да су преузеле контролу над насељем Кирово у региону Доњецка.

Са друге стране, украјински званичници тврде да је најмање пет особа страдало у руском нападу на град Часов Јар на истоку земље.

Украјински председник Володимир Зеленски, истовремено, изјавио је да се најтеже борбе воде на Покровском фронту.

За то време, Литванија је позвала савезнике да дозволе Украјини да користи западно оружје дугог домета за нападе унутар територије Русије, а данска премијерка Мете Фредериксен изјавила је да победа Кијева у рату нема алтернативу.

недеља, 01. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару