Председник Вучић примио акредитивна писма амбасадора Канаде и Холандије

Председник Србије Александар Вучић примио је у Палати "Србија" акредитивна писма нове амбасадорке Канаде Мишел Камерон и новог амбасадора Холандије Мартајна Елхерсме.

Председник Вучић је у објави на Инстаграму навео да је новој амбасадорки Канаде Мишел Камерон пожелео много успеха током мандата у Србији.

"Разговарали смо о бројним новим потенцијалима за сарадњу, као и о актуелним политичким питањима", навео је председник.

Истакао је да ју је упознао са приликама на Западном Балкану, изразивши уверење да уједињеним напорима можемо да допринесемо снажнијем регионалном повезивању и одрживој стабилности на корист свих грађана и заједничког напретка.

"Изразио сам спремност Србије за унапређење свеобухватне сарадње са Канадом, поготово имајући у виду инвестиције у велике пројекте у областима инфраструктуре, енергетике и заштите животне средине. Нагласио сам нашу жељу да односе интензивирамо, не само у сферама политике и економије, већ и кроз јачање културних веза које би додатно обогатиле наше односе. Бројна дијаспора српског порекла која живи у Канади игра кључну улогу у овом процесу, служећи као јединствени мост између наше две земље", истакао је Вучић.

Акредитивна писма председнику Вучићу предао је и новоизабрани амбасадор Холандије Мартајн Елхерсма.

"Пожелео сам Мартајну Елхерсму добродошлицу и успех у раду током обављања дужности новог амбасадора Краљевине Холандије у Београду. Разговарали смо о актуелним политичким кретањима у региону, а уваженог саговорника сам посебно детаљније обавестио о плановима Србије за снажан економски напредак и иницијативама наше земље које за главни циљ имају очување мира, стабилности и општег напретка на Западном Балкану", навео је Вучић.

Додао је да је истакао интерес Србије за продубљивањем укупних односа са Холандијом, са посебним нагласком на холандске инвестиције у неке од кључних пројеката у Србији.

"Позната по иновацијама и напредним технологијама, Холандија може да нам понуди драгоцена искуства у областима као што су заштита животне средине, пољопривреда, одржива инфраструктура и енергетска ефикасност. Сарадња у овим доменима не само да може да донесе велику узајамну корист, већ би допринела и унапређењу квалитета живота наших грађана", нагласио је председник Србије.

Истакао је и да је захвалио на подршци Холандије европском путу Србије и да је изразио спремност на јачање сарадње у свим областима од заједничког интереса.

Амбасадор Елхерсма је председнику Вучићу пренео срдачне поздраве холандског краља Вилема Александера.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи