Вучић са О'Брајаном и Ајхорст: Изразио сам забринутост због изазова Срба на КиМ

Председник Републике Србије Александар Вучић на састанку са помоћником америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Џејмсом О'Брајаном и извршном директорком Европске службе за спољне послове за Европу Ангелином Ајхорст, изразио је дубоку забринутост због изазова са којима се српски народ свакодневно суочава у АП Косово и Метохија.

"Одличан састанак са Џејмсом О’Брајаном и Ангелином Ајхорст, са фокусом на политичке прилике у региону, актуелну ситуацију на Косову и Метохији и јачање сарадње у бројним областима. Разменили смо мишљења и о улози Србије на Западном Балкану и у Европи", навео је Вучић на Инстаграм профилу.

Он је додао да је детаљно упознао саговорнике о ситуацији у АП КиМ.

"Нагласио сам потребу за већим ангажовањем САД по овом питању, будући да би снажнија подршка и активније учешће Сједињених Држава могли да допринесу стабилности и безбедности у региону. Поновио сам опредељеност Србије ка ЕУ интеграцијама и реформама које су неопходне за унапређење сарадње са ЕУ, али сам и нагласио да је целом региону потребна стабилна и предвидива будућност, уз јасне поруке Уније о проширењу", поручио је Вучић.

Он је додао и да је истакао огроман напредак Србије у свим сферама економије, који је, добијањем инвестиционог рејтинга, потврђен и у највишим међународним круговима.

"Изразио сам спремност да заједно тражимо решења за одрживу и трајну стабилност и просперитет Западног Балкана, као и наду да ће се динамика дијалога и регионалне сарадње наставити уз подршку САД и ЕУ", напоменуо је председник Србије.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи