Обележен Дан Општине Трстеник, Вучевићу уручено признање почасног грађанина

У Трстенику је вечерас обележен Дан те општине, а на свечаности је председнику Владе Милошу Вучевићу уручено признање почасног грађанина Трстеника.

Вучевић је поручио да та општина, после година и деценија пропадања, види боље дане и истакао да та општина добија нови замах и да се данас воде неке нове битке.

"Данас наше генерације не морају да ратују, али морају да раде, буду пожртвовани, одговорни, да разумеју да су изазови пред нама. После година и деценија пропадања овог дела Србије и општине Трстеник видимо боље дане. То је животна реалност и истина. Буџет је пре неких 10-так година био дупло мањи него што је данас. То није питање бројева, то је нешто што указује да Трстеник добија нови замајац и могућност да решава све теме које ваши грађани очекују да буду решени", навео је Вучевић.

Премијер је додао да је држава ту да помогне за велике пројекте, попут Моравског коридора. Вучевић је рекао да ће до краја ове године бити завршен први део укључења у саобраћај и да ће бити повезана она места која су увек била са стране.

"То су праве вести и ствари које ће вам помоћи, не да вам земљиште и некретнине буду веће, него да вам људи остају и да се враћају, да лакше и безбедније могу да путују. Ту је и Петолетка издржала период пропадања и сумњивих приватизација, као да је неко смишљено дошао да нам разара дедовину", навео је Вучевић и подсетио на тежак период санкција, ратова, избеглиштва и агресије на нашу државу.

Према његовим речима, много тога смо прегурали и зато треба да славимо слободу и разумемо колико су били велики наши преци који су нам огромним жртвама донели слободу и омогућили да се данас прича о томе шта Трстеник треба да буде даље. Вучевић је истакао да за њега нема мале или велике општине у Србији и да није питање да ли је неко са севера, југа, истока или запада, већ да нам је држава прелепа и да само треба да је обиђемо и упознамо.

Вучевић је захвалио на додељеном признању, наводећи да ће се трудити да га буде достојан и да помогне Трстенику, као што помаже свим градовима Србије, да се развија, да се рађају деца и да грађани буду задовољни животом. "Имате много тога великог и доброг да искажете колико сте дали целом нашем народу. Будите поносни на то", поручио је Вучевић.

среда, 16. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи