Петковић: Затварањем центра за социјални рад у Лепосавићу Kурти води прљаву кампању

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да је Аљбин Курти решио да своју прљаву и антисрпску кампању води преко леђа најугроженијих Срба на Косову и Метохији због чега је донео одлуку да затвори и Центар за социјални рад у Лепосавићу и кориснике и запослене избаци на улицу.

Петковић је навео да на овај начин Курти жели да више од 1.500 корисника различитих видова социјалне помоћи остави на улици без икаквих примања и помоћи, којима је она од животне важности.

"После затварања Привремених органа, укидања динара, затварања Поште и Банке Поштанска штедионица, Курти је сада ударио и на најосетљивије, оне који без редовне месечне социјалне помоћи не могу да преживе, којима је социјална помоћ државе Србије једино примање, на инвалиде, децу без родитељског старања, болесне, немоћне и старе", навео је Петковић.

Према његовим речима, то је право лице режима Аљбина Куртија, огољена мржња и затирање свега српског на Косову и Метохији, а ако крене у реализацију свог наума, то ће довести до новог таласа исељавања Срба са ових простора, посебно општине из Лепосавић.

"Зато он нема шта ни данас да тражи у Лепосавићу, и најављује некаква породилишта, јер он где год дође, доноси само несрећу српском народу. Срби имају своја породилишта и своје болнице.
О његовом сулудом науму, одмах смо обавестили и Мирослава Лајчака, међународну заједницу и државе чланице ЕУ, јер свуда на свету социјални случајеви јесу заштићене категорије становништва, уживају посебан степен права, само угрожени Срби на Косову и Метохији немају никаква права и Курти пред очима међународне заједнице жели да их обесправи и затре", истакао је Петковић.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи