Читај ми!

Вучић: Свеобухватни споразум Србије и УАЕ огроман успех и велика одговорност; Бин Зајед: Поносан сам на до сада постигнуто

Председник Србије Александар Вучић и председник Уједињених Арапских Емирата Мухамед бин Зајед ал Нахјан присуствовали су потписивању Свеобухватног споразума о економском партнерству између двеју влада. Помогли сте Србији да оствари своје снове, Србија је ваш други дом, поручио је Вучић Мухамеду бин Заједу. Свеобухватни споразум ојачаће мост између Србије и Уједињених Арапских Емирата, рекао је председник УАЕ.

Председник Вучић изјавио је, након састанка са председником Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, да се нада да ће се ниво сарадње Србије и УАЕ повећати у различитим областима и да ће она бити унапређена у различитим друштвеним сферама.

Вучић је Бин Заједу захвалио на свему што је у претходном периоду урадио за нашу државу и народ, наводећи да је Србија "други дом" Бин Заједу и истичући њихову дугогодишњу сарадњу и лично пријатељство.

Председник Србије је додао да верује да је једини председник на свету који познаје све сараднике Бин Заједа и да их је срео десетине пута.

"Када смо започињали неке од пројеката о којима сам сањао, о којима смо ми као народ, као држава сањали у прошлости, ви сте нам помагали да остваримо своје снове", нагласио је Вучић.

Навео је да је Бин Зајед такође био од помоћи када је Србија имала финансијских проблема, у периоду 2014, 2015, 2016. године и касније током ковид кризе и истакао да он и српски народ то никада неће заборавити.

Вучић је нагласио да је "пријатељ у невољи прави пријатељ" и да не би желео да Бин Заједа доводи у тешку позицију говорећи о томе да је био од помоћи Србији "чак и многим политички тешким ситуацијама".

"Хвала вам још једном што сте нас почаствовали (посетом). Веома сам привилегован, дубоко дирнут вашом посетом и надамо се да ћете следећи пут више времена проводити у Србији. Недостајали сте нам. Прошло је много времена да нисте посетили нашу земљу и још једном хвала, хвала вам пуно, и осећајте се као код куће, драги брате", рекао је председник Вучић.

Мухамед бин Зајед: Свеобухватни споразум ојачаће мост између Србије и УАЕ

Председник Уједињених Арапских Емирата Мухамед бин Зајед ал Нахјан изјавио је, након састанка са председником Србије, да је уверен у чврстину веза између Србије и УАЕ и изразио наду да ће Свеобухватни споразум о економском партнерству између влада две земље, који је данас потписан, само ојачати мост између Србије и УАЕ.

Мухамед бин Зајед ал Нахјан је изразио задовољство јер је дошао у пријатељску земљу са којом УАЕ имају снажне везе, наводећи да када слетиш на аеродром, сетиш се у коју земљу долазиш.

"Понекад запиташ себе, зашто да донесем неку одлуку? Али када слетиш у земљу у којој имаш пријатеље, заиста драге пријатеље, не може се дочекати да се та врата отворе", рекао је председник УАЕ. Он је истакао да је веза између две земље јака и да је поносан на то, додајући да верује, да се уз помоћ председника Вучића, већ неко време гради мост између Србије и УАЕ.

"Верујем и сигуран сам у оно што кажем. Видим да је веза међу нама веома чврста. Наравно, заиста верујем у то. Људски фактор је најважнији у томе. Потом долазе интереси и односи. Јер на крају крајева, ми смо људи. Знате, господине председниче, ја вама слепо верујем", истакао Бин Зајед. Додао је да је поносан на оно што је до сада постигнуто у односима две земље.

Председник УАЕ је рекао да би у будућности резултати могли бити и већи и изразио наду да ће споразум који је данас потписан само ојачати мост између Србије и УАЕ јер то је, како је навео, "повезано са државним сектором, бизнисом и са пословним сектором".

"Желео бих да вам се захвалим, господине председниче, да се захвалим вашем особљу који је урадило фантастичан посао радећи са нашим људима", додао је председник УАЕ Мохамед бин Зајед ал Нахјан. 

Споразум уједно и симбол одличних односа између Србије и УАЕ

Председник Вучић је на свом налогу на Инстаграму написао да Свепбухватни споразум за Србију представља огроман успех, али и велику одговорност.

"Овај Споразум је уједно и симбол одличних односа између Србије и УАЕ, утемељених на оправданом поверењу које се градило годинама и у тешким временима и које ће наставити да се надограђује и у оним добрим, која тек долазе", навео је председник Србије.

Вучић је истакао да сваки сусрет са шеиком бин Заједом отвори ново поглавље у односима између Србије и УАЕ, које доноси добре пројекте и планове за нашу земљу и народ, уз велико узајамно поштовање и дубоко разумевање.

"Као и увек, разговарали смо о свим темама - од билатералних односа, ситуације у региону, сарадње у области војне индустрије, пољопривреде, енергетике и вештачке интелигенције, до јачања размене у сфери науке и иновација, медицине и развоја нових технологија будућности", рекао је Вучић.

Он је додао да је на састанку са поносом истакао и најновији успех Србије - инвестициони рејтинг који шаље гласну поруку инвеститорима да дођу у Србију, земљу у коју је наш пријатељ шеик бин Зајед веровао и када многи други нису.

"Људи који искрено воле нашу Србију разликују се од других управо по томе што са нама деле искрену радост због успеха, у којем су и сами добрим делом учествовали давањем подршке и вером у нашу земљу и људе, када је то било тешко или готово незамисливо. Зато је за Србију част и императив да остане посвећена јачању братског партнерства са УАЕ", навео је Вучић.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи