Читај ми!

Суђење Слађану Трајковићу враћено на почетак

Суђење Слађану Трајковићу, кога тужилаштво у Приштини терети за наводни ратни злочин против цивилног становништва током 1999. године код Вучитрна, враћено је на почетак због промене чланова судског већа. Трајковић се још једном изјаснио да није крив по наводима оптужнице.

На почетку данашњег рочишта, констатовано је да је оптужница већ два пута прочитана и да нема потребе да се то чини поново.

Тужитељка у овом случају, у уводним речима навела је имена оштећених и према оптуженом затражила казну по закону.

Предложено је да се до сада саслушани сведоци не саслушавају поново, са чим су се сагласили и одбрана и оптужени Трајковић.

Слађан Трајковић се изјаснио да није крив.

"Нисам крив и не осећам се кривим", рекао је Трајковић пред члановима новог састава судског већа, одговарајући на питање председавајућег судије Нгадњим Арнија, да ли разуме оптужницу и да ли се осећа кривим.

Његов бранилац Јелена Кривокапић изјавила је по завршетку данашњег рочишта да је недопустиво да се главни сведок који оптужује Слађана Трајковића за тешко кривично дело поново не појави на суду.

"Није примио позив по ко зна који пут. Сведок на ком се оптужница заснива, врло тешка оптужница, већ четврти пут не долази. Видели смо га једном и више никада. Тако да је и овога пута избегао позив наводећи да наводно тада неће бити у земљи. Суд стално то уважава, тужилац се не изјашњава", указала је Кривокапићева.

Његов бранилац адвокат Дејан Васић је и новом судском већу предочио захтев да се Трајаковић брани са слободе, тврдећи да нема разлога за бојазан да би напустио КиМ.

"Ми смо хтели да укажемо да је Слађан овде са својом породицом, да су сви њихови животни интереси везани за Косовску Митровицу и да суд не би морао да има разлога за бригу ако би му допустио одбрану из кућног притвора, односно са слободе", рекао је адвокат Васић.

Супруга Слађана Трајковића, Сузана, изразила је наду да ће суд дозволити њеном супругу да се брани са слободе.

Суђење ће бити настављено испитивањем нових сведока 26. новембра.

Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра 2022. године у Северној Митровици и од тада се налази у притвору.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи