Читај ми!

Вучић: Државни органи да се ангажују како би Трифуновић био пуштен на слободу

Председник Србије Александар Вучић затражио је од хрватских власти да што пре пусте на слободу глумца Сергеја Трифуновића, а од освих државних органа у Републици Србији, посебно од Министарства спољних послова, да се максимално ангажују и учине све како би он био ослобођен и враћен у Србију.

Вучић је у видео-обраћању на свом Инстаграм налогу навео да је Трифуновић јуче приведен, ухапшен и далеко од граничног прелаза одведен, а да нико није разумео зашто.

"Човек који је мој политички противник, оснивач Покрета слободних грађана, али и је грађанин Србије, држављанин наше земље, ухапшен да нико није довољно разумео или добро разумео због чега. Пре свега захтевам од представника власти у Србији да свим дипломатским каналима покушају да се изборе за правду и да се изборе за слободу Сергеја Трифуновића", поручио је Вучић.

Истакао је да је пре неколико дана вођена хајка против Србије због тога што је на граничном прелазу десетак минута задржана једна естрадна уметница из Хрватске.

"Пре неколико дана видели смо општу хајку против државе Србије, организовану споља, изнутра, само зато што је једна естрадна уметница из Хрватске (Северина Вучковић) задржана више десетина минута на граничном прелазу. Није притварана, није хапшена, није малтретирана. Исти ти, изнутра и споља, ћутали су када је адвокат (Немања) Берић из Београда био утамничен на 15 дана, само због некакве песме објављене на његовом личном Фејсбук профилу", навео је Вучић у обраћању на свом Инстаграм налогу.

"Утамничење Срба не води стварању бољих односа"

Вучић је апеловао на хрватске власти да разумеју да утамничење Срба не води стварању бољих односа. "Не желим да изговорам тешке речи и квалификације, које су они због неколико десетина минута задржавања говорили о Србији, већ само молим и захтевам од њих да се понашају рационално и да Сергеја Трифуновића што пре пусте на слободу", поручио је Вучић.

Српски глумац Сергеј Трифуновић ухапшен је у уторак ноћу на граничном прелазу Бајаково, при преласку из Србије у Хрватску, пренели су хрватски медији.

То је потврдила Полицијска управа сплитско-далматинска, уз тврдњу се да је приведен због објаве "непримереног садржаја".

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи