Читај ми!

Ђурић: Почела глобална дипломатска кампања Србије за права српског народа на КиМ

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић састао се са амбасадорима земаља Европске уније, и информисао их о кршењима права српског народа на Косову и Метохији, као и о потезима које ће Србија тим поводом предузети.

"Глобална дипломатска кампања Србије за права српског народа на Косову и Метохији, за спас и опстанак и нашег народа и дијалога, као инструмента опстанка нашег народа, почела је данас“, изјавио је министар Ђурић након састанка, саопштило је Министарство спољних послова.

Према његовим речима, циљ мера које је представио председник Александар Вучић у свом обраћању јавности јесте заштита Срба на КиМ, очување дијалога као кључног инструмента за нормализацију стања на терену, уклањање катастрофалних последица деловања Аљбина Куртија, који је згазио колективна људска, политичка и економска права Срба, и олакшавање нашем народу да опстане у јужној покрајини.

"Посебна седница владе Србије о Косову и Метохији данас има за циљ да што пре ове мере уђу у народ, да што пре још материјалне подршке дође до људи на КиМ, да се покрене законодавни процес за посебно тужилаштво које ће гонити и казнити коначно оне Куртијеве сараднике који су на Косову и Метохији били укључени у тортуру, у мучења, у тешке злоупотребе, да их изложи кривичној одговорности у складу са међународним правом, у складу са принципом комплементарности“, објаснио је Ђурић.

Министар је истакао и то да ће Република Србија гонити све оне који су мучили и злостављали Србе, али и оне који су им у томе помагали, без обзира да ли су то Албанци или Срби, пошто је, нажалост, било и таквих.

"Мислим да су, уз све тешке и лоше вести које долазе већ месецима и годинама са Косова и Метохије, ова одлука и ове мере председника Вучића и Владе Србије једна коначно добра вест за Србе", закључио је шеф српске дипломатије.

субота, 14. септембар 2024.
13° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи