Читај ми!

Дачић у Кини: Заједничким патролама јачамо пријатељство два народа

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић, који се налази у званичној посети Народној Републици Кини, изјавио је да је поносан на припаднике МУП-а који својим учешћем у заједничким патролама, дају велики допринос јачању пријатељства два народа.

Ивица Дачић се након завршеног Глобалног форума о сарадњи у области јавне безбедности у Лиањунгангу, упутио у Гуангџоу, где ће се састати са највишим представницима безбедности Провинције Гуандонг и града Гуангџоу.

Дачић ће наредног дана присуствовати завршној вежби специјалних јединица МУП-а Србије и Министарства јавне безбедности НР Кине и посетити наше припаднике који учествују у заједничким патролама са кинеским колегама.

Том приликом, на лету од Лиањунганга ка Гвангџоуу, читајући кинески дневни лист Чајна дејли, наишао је на вест која га је учинила поносним, саопштио је МУП.

"Изненадио сам се када сам, на лету из Лиањунганга ка Гвангџоуу, читајући кинески дневни лист Чајна дејли, наишао на фотографију наших полицајаца у заједничкој патроли са својим кинеским колегама, којима сам се упутио у посету. Радује ме што и наши кинески пријатељи придају значај и истичу важност заједничких патрола, и промовишу их, самим тим што је у овом реномираном листу, на значајном месту, објављена вест са овом фотографијом, којом је у свет послата најбоља слика о српском полицајцу", рекао је Дачић.

Министар је истакао да је поносан на припаднике Министарства унутрашњих послова који својим учешћем у заједничким патролама, дају велики допринос јачању пријатељства два народа. 

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару