Читај ми!

Вучић са Шолцом о литијумском прoјекту у Саксонији, економији и региону

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са немачким канцеларом Олафом Шолцом о литијумском пројекту у Саксонији, као и о економској сарадњи, регионалним питањима и наставку разговора у оквиру Берлинског процеса.

Александар Вучић, на Инстаграм налогу budusnostsrbijeav, написао је да је са Олафом Шолцом разменио мишљења о регионалним питањима и наставку разговора у оквиру Берлинског процеса.

"Разговарали смо и о све већој потреби за интензивирањем дипломатских напора у региону у циљу решавања бројних питања од значаја за очување мира и стабилности, а посебно о промоцији економског повезивања и евроинтеграција Западног Балкана", навео је Вучић.

Истакао је и да су разговарали и о све већим изазовима у погледу енергената и будућности енергетске диверсификације.

"Изразио сам велико интересовање за литијумски пројекат у Саксонији, који има за циљ да промовише одговорне рударске праксе и подржи прелазак на зелену енергију. Нагласио сам да би размена искустава и знања могла да отвори пут за иновативне приступе екстракцији литијума који дају приоритет заштити животне средине и ангажовању заједнице", закључио је председник Србије.

четвртак, 05. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару