Читај ми!

Вучић не иде на форум БРИКС-а: Хвала Путину на позиву, али тада имам важне госте из иностранства

Пре десетак дана добио сам позив Владимира Путина да присуствујем самиту БРИКС-а, али у том периоду имам важне госте из иностранства, каже председник Србије Александар Вучић. Председник Русије је током јучерашњег састанака са потпредседником Владе Србије Александром Вулином навео да очекује Вучићев долазак на БРИКС форум у Казању. Самит се одржава од 22. до 24. октобра.

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да је пре десетак дана добио позив председника Русије Владимира Путина да се придружи самиту БРИКС-а који се одржава од 22. до 24. октобра у Казању, али је навео да ће тада имати важне госте из иностранства.

"Имамо много важних посета, како то клинци кажу – гужва у шеснаестерцу. Хвала људима из БРИКС-а на позиву, као и председнику Путину. Имамо и Њујорк, и већ сада знам да ћу имати разговоре са најмање шест председника и са најмање седам или осам премијера на маргинама седнице генералне скупштине УН", рекао је Вучић новинарима, у оквиру посете Подрињу.

Путин је током јучерашњег састанака са потпредседником Владе Србије Александром Вулином на маргинама Источног економског форума у Владивостоку истакао да очекује председника Србије на октобарском форуму БРИКС-а.

"Послали смо му позив", рекао је Путин.

Вучић је у Подрињу подсетио да се 20. октобра обележава и 80 година од ослобођења Београда, наводећи да ће тада бити приређени бројни програми и планови.

"Не заборавите на то. Црвена армија је највећим делом, уз помоћ наших трупа, ослободила Београд, донела слободу нашој земљи заједно са Русијом и другима који су учествовали у ослобађању", закључио је председник Србије.

четвртак, 05. септембар 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару