Читај ми!

Лајчак: После Бледа путујем у Приштину да припремим састанак главних преговарача у Бриселу

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак нагласио је да након учешћа на Глобалном безбедносном форуму у Прагу путује на Блед, па у Приштину као би припремио следећи састанак главних преговарача у Бриселу.

"После кратког заустављања у Бриселу, упутићу се на Блед на овогодишњи Бледски стратешки форум и у Приштину да припремим следећи састанак главних преговарача у Бриселу", навео је Мирослав Лајчак.

Лајчак је то навео на Фејсбуку уз информацију да је на маргинама форума разговарао са новим замеником помоћника америчког секретара за западни Балкан Александром Касанофом уз коју је нагласио да је једнако важан био и састанак који је имао са председником Србије Александром Вучићем о бриселском дијалогу и очекивањима у наредном периоду.

"Један од најважнијих догађаја био је сусрет са новим замеником помоћника америчког секретара за западни Балкан Александром Касанофом на маргинама GLOBSEC и поновно потврда нашег одличног ЕУ-САД партнерства. Једнако важни били су и састанци са председником Вучићем о наредним корацима у дијалогу и очекивањима од наредног периода, као и бившим и садашњим руководством Црне Горе да стекнемо бољу слику о дешавањима у тој земљи", навео је Лајчак.

Лајчак је навео да после летње паузе уследио захтеван повратак са препуном агендом на Европском форуму Алпбах и GLOBSEC форуму у Прагу, који му је донео нове утиске, инспирације и идеје.

Додао је да је конференција обележила почетак јесење сезоне и пружила вишеструке могућности за повезивање са младим са Западног Балкана, Централне Европе и шире, за учешће у проницљивим панел дискусијама о проширењу ЕУ, будућности Западног Балкана и његовим преосталим изазовима, као и за одржавање важних састанака са партнерима из региона, спољнополитичким стручњацима, као и драгим пријатељима.

недеља, 01. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару