Читај ми!

Зграде српских институција на северу КиМ и даље блокира полиција, Кфор појачао присуство на мосту

Зграде локалних самоуправа и других институција Владе Србије у четири општине на северу Косова и Метохије и даље су блокиране, а испред улаза у њих стационирана је полиција. Кфор је појачао присуство на главном мосту у Косовској Митровици.

У џиповима, наоружани дугим цевима, полицајци су испред седишта Привремених општинских органа у северном делу Косовске Митровице, затим у Лепосавићу, од раније и у Звечану и Зубином Потоку.

Полиција је јутрос видљива у Косовској Митровици, и то испред зграде у којој су просторије Канцеларије за Косово и Метохију, испред зграде Привременог органа, у близини моста са обе стране.

Од ноћас су на мосту појачане снаге италијанских карабињера, који су након акције полиције довукли и оклопна возила.

Како РТС сазнаје, синоћ се део специјални полицијских јединица повукао из општина на северу КиМ.

У Косовској Митровици је јутрос мирно, људи су на улицама у својим свакодневним обавезама типичним за викенд, али је приметна и забринутост и нервоза због последње акције полиције.

Специјалци полиције упали су јуче у зграде четири Привремена органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, уз упад и у зграду у којој се налазе просторије Фонда ПИО, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровичког управног округа и Центра за социјални рад.

субота, 31. август 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару