Читај ми!

Вучић у Прагу на безбедносном форуму, разговарао са Урсулом фон дер Лајен

Председник Србије Александар Вучић борави у Прагу, где ће учествовати на Глобалном безбедносном форуму "GLOBSEC 2024”, који се одржава 30. и 31. августа. Вучић се састао са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

Председник Вучић поручио је да је састанак са светским лидерима и представницима најважнијих међународних организација током Форума "GLOBSEC 2024" још један важан корак у јачању међународних веза Србије, као и прилика за представљање наших ставова и иницијатива у глобалном контексту.

"У овим изазовним временима све су нам потребније овакве платформе за дијалог, како бисмо остали фокусирани на промовисање мира, стабилности и безбедности за целу Европу", навео је Вучић на Инстаграм профилу.

Током боравка у Прагу, председник Вучић састаје се са бројним званичницима, између осталих и са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

Вучић је честитао Урсули фон дер Лајен на награди на овогодишњем Форуму "GLOBSEC 2024" у Прагу.

"Честитао сам Фон дер Лајен на награди и изразио наду да ћемо наставити заједничку борбу за напредак и убрзање европског пута Србије, као и да ћемо конкретизовати Европски план за економски раст Западног Балкана, на добробит свих грађана региона", навео је Вучић на Инстаграм профилу.

Председник Александар Вучић ће сутра учествовати и на панелу "Придруживање Западног Балкана ЕУ".

Пре одласка у Праг, Вучић је испратио на београдском аеродрому француског председника Емануела Макрона који је боравио у дводневној званичној посети Србији.

субота, 31. август 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару