Приштина отворила експозитуру Поште у северном делу Митровице

У северном делу Косовске Митровице централне институције у Приштини отвориле су експозитуру Поште, месец и по дана по затварању експозитура филијала Поште Србије. То је нови у низу једностраних и противправних потеза Приштине који представља директно кршење досадашњих споразума у дијалогу и због тога је њен рад илегалан, поручио Петар Петковић.

На отварању су учествовали министарка економије владе у Приштини Артане Ризваноли и министар администрације и локалне самоуправе Ељберт Краснићи.

Ризваноли је рекла да је "важно да сви грађани имају приступ квалитетним услугама и под једнаким условима". 

У четири северне општине власти у Приштини отвориле су девет поштанских пунктова.

И Краснићи је рекао да ће извршна власт у Приштини наставити са другим активностима како би, тврди, грађанима олакшала живот.

Отварање експозитуре у северном делу Митровице пропраћено је звиждањем активиста Српске демократије, који се противе овом потезу.

Петковић: Нови једнострани потез Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића оценио је да је помпезно "отварање пословнице такозване Поште Косова на северу Косова и Метохије, у чисто српској средини, нови у низу једностраних и противправних потеза Приштине који представља директно кршење досадашњих споразума у дијалогу и због тога је њен рад илегалан".

Петковић је истакао да је питање функционисања поштанских услуга тема која мора да буде разматрана искључиво у оквиру дијалога, како се експлицитно наводи у два документа са којим су се сагласили и Београд и Приштина - Аранжману о телекомуникацијама из 2013. године, где се у тачки 5. говори о питању поштанских услуга, а овај договор је потом потврђен и Акционим планом о телекомуникацијама из 2015. године у чијој су изради учествовали и представници Приштине.

"Због тога се Куртијеве поштанске експозитуре на северу КиМ нелегално постављају и отварају, док Аљбин Курти насилно и уз дуге цеви затвара експозитуре Поште Србије које на овим просторима послују деценијама. Притом Приштина је током својих противправних акција примењивала правну и физичку репресију над запосленима у српским поштанским пословницама", рекао је Петковић.

Према његовим речима, узимајући у обзир слово дијалога и досада постигнуте споразуме, ово театрално отварање такозване Поште Косова у северном делу Косовске Митровице ништа је друго до прст у око Европској унији и међународним представницима чиме Аљбин Курти осионо демонстрира да за њега постигнути споразуми не важе и да је једино валидна његова самовоља, док је за њега дијалог мртво слово на папиру које сваког дана гази својим акцијама на северу КиМ.

"О томе сведочи и присуство такозваних Куртијевих министара на северу Косова и Метохије који уз пратњу дугих цеви отварају ове илегалне пословнице. Напросто, није нормално да се поштанске пословнице отварају уз дуге цеви - та чињеница довољно говори све!", рекао је Петковић.

четвртак, 29. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару