Читај ми!

Гујон: Борићемо се против лажних вести о Србији, а деловаћемо и проактивно

Директор Канцеларије за јавну и културну дипломатију Арно Гујон рекао је за РТС да ће се кроз пројекат "Дигитална дипломатија" реаговати на лоше и нетачне информације о Србији у иностранству и да ће се на страним језицима промовисати културна вредност наше државе.

Арно Гујон рекао је да се у претходних 30 година у страним медијима писало и објављивало много лажи о Србији.

"Ми желимо да одговоримо на сваку лаж која буде изговорена, тако што ћемо да пошаљемо деманти, ауторске текстове и сами делујемо проактивно позитивним тектовима о Србији и Србима", рекао је Гујон.

Резултати пројекта "Дигитална демократија" биће лако мерљиви. 

"Процене су да шта год да урадимо биће позитивно и донеће добре и позитивне резултате Србији. Такође, резултати ће бити лако мерљиви. Колико чланака је објављено, колико демантија је објављено, колико писама смо послали уредницима, али и директорима публикација у тим земљама и колико састанака смо имали с њима", истакао је Гујон.

Посета Емануела Макрона

Председник Француске Емануел Маркон за шест дана посетиће Србију, биће то четврти сусрет председникâ две државе у овој години.

"Биће сигурно речи о културној и привредној сарадњи, али и у областима енергетике и војнотехничке сарадње. Србија данас располаже разним системима који су произведени у Француској, попут радара компаније 'Талес', али такође и ПВО систем кратког домета. Важно је да покажемо да Србија као војно неутрална земља може да разговара са свима и да добије поштовање од свих", истакао је Гујон.

Деса са Косова и Метохије дванаесту годину заредом летују на мору

Више од деценије хуманитарна организација "Солидарност за Косово" организује летовање на мору за децу са Косова и Метохије, а на овогодишње је отишло шест стотина деце.

"Деца са Косова и Метохије никад нису била на слободи, никад нису изашла из својих села, из својих енклава. Када их водимо на море, они тих седам дана могу да дишу слободно, да се друже, и не осећају угроженим", нагласио је Гујон.

Навео је да је од почетка године било осамдесет етнички мотивисаних напада на Србе.

"Од када је Аљбин Курти на власти од 2021. године, напади су повећани за 300 одсто. Та деца живе у таквим околностима. Све се то одражава на њихово стање и психу. Ми им омогућавамо да изађу из те тешке свакодневице, дајемо им ту слободу да буду деца", рекао је Гујон.

Арно Гујон је пре неколико дана посетио Дрвар, једну од четири општине са српском већином у Босни и Херцеговини.

петак, 23. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару