Читај ми!

Вучић: Очекујемо да Кфор одржи реч – без сагласја нема отварања моста на Ибру

Председник Александар Вучић изјавио је да је свакодневно на вези са представницима међународне заједнице и Кфора. Очекује да одрже реч да без сагласја и заједничке воље неће бити отварања моста на Ибру у Косовској Митровици.

Александар Вучић је током посете манифестацији "Дани проје и сира" у Медвеђици, одговарајући на питање новинара да ли има шансе да се мост на Ибру у Косовској Митровици не отвори, рекао да заједничке воље за то нема.

"Заједничке воље нема, јер ми дијалог са њима немамо, али видели сте да су они расписали изборе за 9. фебруар и сада им је све кампања. Због чега очекујем додатне провокације и проблеме", истакао је Вучић.

Додао је да верује и да се узда у то да ће Кфор испунити и своје обећање и свој примарни задатак у складу са Резолуцијоим 1244.

Председник је навео да је свакодневно на вези са представницима међународне заједнице и Кфора.

Са њима, каже, имамо врло коректну сарадњу и очекујемо да они одрже своју дату реч о томе да без сагласја, односно заједничке воље, неће бити отварања моста.

"Рекордна свота за НВО, јавност ће бити обавештена како то функционише"

Оцене које долазе из опозиције да разговором са грађанима излази из оквира уставних надлежности председника, представљају крајни резултат нечијег очаја, рекао је Вучић.

Председник је изјавио да је током прошле и ове године у Србију ушла рекордна свота новца невладиним организацијама (НВО) које, како је рекао, имају за циљ рушење њега, наводећи да је реч о десетинама или чак стотинама милиона евра.

Очекује да јавност у наредним данима буде обавештена како то функционише.

Коментаришући то што је Министарство спољних послова Кине објавило да постоје докази да иза протеста током протекле године у Србији стоје америчке службе, рекао је да ће пажљиво да проучи и прочита извештај који је објављен.

"Када смо део тога прочитали, ја сам тражио комплетан извештај да детаљно проучим, јер ту има много других занимљивих ствари и за неке друге земље, за неке друге ентитете и желим да прочитам. Пажљиво ћемо да проучимо и прочитамо све што је Влада Кине објавила, као што увек прочитамо оно што објави Стејт департмент и оно што објави Руска Влада", рекао је Вучић, додајући да је много чудних ствари било и прошле и ове године.

"Али ће бити веома занимљиво када будете видели, иако то није увек све транспарентно, јер они имају тзв. бојлер организације у које убаце новац, а онда кроз исту банку пребацују и у кешу исплаћују део новца, али ћете видети огроман новац убачен у нашу земљу, са несумњивим циљем дестабилизације Србије, али нека људи процене", навео је председник.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару