Вучић: Улагање у Експо и спорт је улагање у будућност, ускоро музеј Новака Ђоковића

Председник Србије Александар Вучић обилази радове на изградњи Националног фудбалског стадиона у Сурчину. Улагање у Експо и спорт није једнократно, то је улагање у будућност, рекао је Вучић и најавио изградњу музеја Новака Ђоковића.

Председник Вучић рекао је током обиласка градилишта Националног стадиона у Сурчину да тренутно 38 људи ради на машинама на изградњи, а у првој смени је радило 172 радника, на Националном стадиону се ради у свим сменама, на Експу се за сада ради у једној смени.

"Многе земље широм Европе могу да сањају овакав стадион. Улагање у Експо и спорт није једнократно, то је улагање у будућност", рекао је Вучић и истакао да су то симболи града.

Најавио је да ће се ускоро кренути у изградњу музеја Новака Ђоковића, да покажемо колико поштујемо шта је урадио, али и да привучемо туристе.

"Знате колико кинески државници поштују Новака, види се када хоћете да им поклоните рекет Новака ђоковића, а они не смеју да приме поклон јер сматрају да је то много вредније од оног што могу да приме", рекао је Вучић.

Поред Вучића градилиште националног стадиона обилазе и министри Синиша Мали, Горан Весић, Зоран Гајић и градоначелник Александар Шапић.

Постављање шипова за изградњу Експо комплекса почело је у фебруару, а камен темељац за Национални стадион, чији је капацитет 52.000 места, 1. маја ове године.

Према раније усвојеном плану шпанског студија "Фенвик Ирибарен", српски Национални стадион биће на 32 хектара, имаће 4.500 паркинг места и биће један од најиновативнијих у Европи, а гради се по архитектонском решењу Марка Фенвика.

"Београд постаје центар целог региона"

Председник је навео да Београд постаје центар целог региона, не само бивше Југославије, већ и ширег региона и да истовремено радом на изградњи у више смена показују колико има вредних радника, али и да су у стању да финансирају радове.

"Хоћу да људи виде колико се гради и колико се ради, да буду поносни на своју земљу. Један дан ћемо да победимо у спорту, други дан ћемо да изгубимо. То је спорт. Онда ћемо да анализирамо шта смо могли боље, како смо могли боље, где да мењамо ствари, где да не мењамо, али увек да се захвалимо свим тим нашим девојкама и момцима који дају све од себе и боре се за наш грб и нашу тробојку", рекао је Вучић.

Напоменуо је да су још важнији посао који се прави, привлачење туриста, новац којим се обезбеђује економски раст.

"Ако је наша стопа раста 4,4, 4,5 одсто у првој половини године већа, онда вам је јасно колико је важно ово све што радимо, јер ово доноси раст, ово повећава плате, ово повећава пензије", истакао је Вучић.

Додао је да не може да обећа да ће увећане пензије бити исплаћене месец дана раније, али да се о томе разговара са ММФ-ом и да верује да пензионери имају разлога за радост.

уторак, 06. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару