Читај ми!

Влада Србије донела нову уредбу о пројекту Јадар

Влада Републике Србије констатовала је на данашњој седници да је одлуком Уставног суда утврђено да Уредба о престанку важења Уредбе о утврђивању подручја посебне намене за реализацију Пројекта експлоатације и прераде минерала јадарита "Јадар" коју је донела Влада Србије, није у сагласности са Уставом и законом, и у вези с тим биће предузете мере.

Влада Србије ће предузети мере којима би се правни поредак вратио у стање које је било пре доношења Уредбе, која је проглашена неуставном.

"У циљу реализације одлуке Уставног суда, како би се обезбедила могућност даље примене Уредбе и како би се започети поступци окончали на уставан и законит начин, Влада доношењем Уредбе предузима мере којима би се правни поредак вратио у стање које је било пре доношења Уредбе која је проглашена неуставном", наводи се у саопштењу са седнице Владе.

На данашњој седници донета је и одлука о образовању Тела за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима, чији је циљ да прати, усмерава и координира активности везане за смањење броја саобраћајних незгода и њихових последица и спроводи Националну стратегију безбедности caoбpaћaja на путевима.

Такође, основана је и Стручна радна група за унапређење безбедности возила и квалитета робе, Стручна радна група за унапређење деловања хитних служби након саобраћајне незгоде, Стручна радна група за унапређење здравствених прегледа за утврђивања способности возача за управљање моторним возилима.

Влада је усвојила више закона о потврђивању споразума о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша из Републике Гане, Републике Малдиви, Демократске Републике Сао Томе и Принсипе, Свете Луције, Краљевине Есватини, Републике Того, Републике Таџикистан, Гвинеје Бисао, Републике Венецуеле и Републике Гватемале.

Чланови Владе су на седници донели Одлуку о образовању Комисије за манастир Хиландар која, као посебно радно тело Владе, разматра питања и даје предлоге, мишљења и стручна образложења.

На седници је усвојен Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и организације Мултинационалне снаге и посматрачи у операцији на Синајском полуострву којим се, између осталог, установљава правни основ за ангажовање Војске Србије у оквиру организације Мултинационалне снаге и посматрачи у операцији на Синајском полуострву.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару