Читај ми!

Вучић: Очекивана кампања из региона, обистинило се све што сам рекао

Председник Србије Александар Вучић рекао је да га не изненађују напади из региона и да се само два сата након његове конференције за медије 12. јула обистинило све оно што је говорио и о чему је писао на табли.

"Очекивана кампања, све о чему сам говорио, што сам описао и написао. Могли сте да видите истинитост сваке тврдње два сата након моје конференције. Буквално као по команди, све су урадили онако како сам описао. Све - и у Сарајеву, Подгорици, Загребу, Приштини. Неће се то променити. Немам проблем са тим да будем громобран за све врсте удара на нашу земљу", рекао је Вучић.

Он је додао да се Србија не спомиње ни у једној пресуди о геноциду у Сребреници и додао да две године слуша лажи о томе које долазе из региона.

На питање о сукобима појединих чланова Српске напредне странке (СНС), Вучић је напоменуо да о томе може да говори само као члан странке на састанцима страначких органа.

"Не могу да говорим о томе као члан странке, могу на форумума странке. За мене је недопустиво да се јавно говори о породичним и страначким темама. Никада нисам био одушевљен онима који мисле да су много важни да износе такве ствари у јавности", навео је Вучић.

Он је истакао да СНС на данашњи дан има 51 одсто подршке као самостална партија.

О Рио Тинту

На питање да прокоментарише изјаву председника Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа да литијум није српска нафта нити да то може да буде, Вучић је рекао да је блиски Ђиласов сарадник продао земљиште Рио Тинту за 717.000 евра.

"Ја своје ставове нисам мењао. Није човек магарац да се не мења, али ако се нисте променили од 2006. године када сте довели Рио Тинто и дали му право не само на истраживања, већ и експлоатацију, а 2017. и 2021. рекли да је то велика шанса и прилика, а онда две године касније када вам се учини да би то могло да вас врати у игру, и при свему томе ваш први на листу у Лозници продао земљиште Рио Тинту, ваш секретар продао Рио Тинту за 717.000 евра то земљиште... И ви да нам око тога држите придике, нема никаквог смисла. Ја мислим да је то велика прилика за Србију", рекао је Вучић.

Слобода изражавања и Доналд Трамп

На питање  где је граница између слободе изражавања и угрожавања политичких лидера, у контексту атентата на кандидата за америчке председничке изборе Доналда Трампа, он је рекао да постоји јасна граница, али да је опозициони медији то не виде.

"Када неко у вашем програму мени опсује мајку, не можете да кажете да је то слобода изражавања. Није нормално да када неко каже да би ми децу туширао уранијумом, да кажете да је тај угрожен", рекао је Вучић.

Он је рекао да су демонстрације опозиције након напада на Борка Стефановића трајале седам, осам месеци, иако су нападачи ухапшени и врх власти је напад осудио.

Вучић је казао да је тада опозиција наводила да неће да живи у атмофери насиља, те је упитао да ли "хоће да живе у Америци где се врши атентат на најзначајнијег кандидата за изборе за председника".

"Граница постоји али, што се тиче мене, никакве законске санкције нисте трпели нити ћете", рекао је Вучић.

уторак, 16. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару