Читај ми!

Сијарто: Србија и Мађарска граде најмодернији гранични прелаз у Европи

Мађарска и Србија ће, са кинеским партнерима, градити највећи, најбезбеднији и по протоку саобраћаја, најбржи гранични прелаз у Европи, рекао је мађарски шеф дипломатије Петер Сијарто током посете кинеског председника Си Ђипинга Мађарској.

"Гранични прелаз Реске - Хоргош, на ауто-путу је константно закрчен возилима. Људи у путничком саобраћају често губе по неколико сати у редовима, а у теретном саобраћају се догађа да камиони стоје данима. Желимо да се то промени у будућности и да путници не чекају сатима и данима у колонама на граници. Зато желимо да изградимо најмодернији гранични прелаз поред постојећег", рекао је Сијарто.

Министар спољних послова Мађарске најавио је да ће српски и кинески партнери размотрити како да у што краћем року почну градњу нафтовода између Мађарске и Србије.

Наводи да је циљ да се појача сигурност снабдевања енергентима две земље и целог региона.

Истакао је да је посета кинеског председника Си Ђинпинга Будимпешти од историјског значаја, као и да је разговор између мађарског премијера Виктора Орбана и кинеског лидера био ''изузетно успешан''.

Сијарто наглашава да ће Мађарска и Кина наставити да сарађују по питању развоја веза између Истока и Запада, као и да ће се сарадња две земље проширити на нуклеарну енергију.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара