Вучић: Важно је да се сетимо разлога оснивања ЕУ, остајемо на европском путу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је важно да се данас подсетимо разлога због кога је ЕУ настала и основа на којима је настала и шта је то што нас спаја и подсетио да је европски пут стратешка одлука Србије. Шеф делегације ЕУ у Србији Емануел Жиофре изјавио је да је ЕУ потпуно посвећена подршци грађанима Србије да се придруже великој, европској породици којој припадају.

Председник Вучић је на свечаном пријему поводом Дана Европе у Ботаничкој башти рекао да је ЕУ највећи мировни пројекат у историји континента, као и да је за Србију то и једна од најважнијих ствари - очување мира, живота и трасирање живота и будућности за младе.

"Хвала партнерима за помоћ кроз инвестиције, ЕУ је највећи инвеститор, од фондова солидарности и других, кад год су грађани Србије били угрожени од поплава па надаље. Тај новац за нас није мали. Без ЕУ не би било пројеката - инфраструктурних, брзе пруге, школских, просветних, научних. И за то исказујем огромну захвалност и земљама и људима у ЕУ који су помагали Србију", рекао је Вучић.

Он је у своје и име грађана Србије честитао свима Дан Европе, као и грађанима Србије који желе да буду део Европе.

"Не желим да говорим али чак и ако нисмо добри колико бисте ви волели, нити покорни, што би за нас можда било и боље, верујем да гордост и ароганцију ви више, а ми мање, нисмо могли да оставимо по страни и причамо о будућности", рекао је Вучић.

Истакао је да је важно да спроводимо реформе, да у многим областима не заостајемо за ЕУ, али да има још доста тога. Мислимо да припадамо Европи и бићемо на европском путу, то је наша стратешка и стална позиција коју нећемо мењати", рекао је Вучић.

Жиофре позвао Србију да се придружи европској породици

Шеф делегације ЕУ у Србији Емануел Жиофре изјавио је да је ЕУ потпуно посвећена подршци грађанима Србије да се придруже великој, европској породици којој припадају.

"Придружите нам се у изградњи нашег дома, да заједно градимо европски дом који може да сарађује у овим све сложенијим изазовима у свету, да градимо наш европски дом у којем желимо добродошлицу новим чланицама", рекао је Жиофре на свечаном пријему поводом Дана Европе.

Жиофре је нагласио да се радује сарадњи са новом Владом Србије и у контексту актуелних реформи и додао да рачуна на власт Србије и њене грађане дасе придруже у изградњи европског дома.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара