Ђурић: Пуноправно чланство у ЕУ стратешки приоритет за нову Владу Србије

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић изјавио је у разговору са шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелеом Жиофреом да пуноправно чланство у Европској унији остаје стратешки приоритет и нове Владе Србије.

Марко Ђурић је истакао да је пуноправно чланство у ЕУ стратешки приоритет за нову Владу Србије, као владу континуитета, те да Србија поштује европске вредности и жели да допринесе заједничком просперитету и миру у Европи.

Шеф српске дипломатије је истакао да ће спољна политика Србије бити утемељена у државним и националним интересима, али ће то бити и политика пружене руке и сарадње са пријатељима и партнерима у свету, саопштило је Министарство спољних послова.

Намера Србије је, према Ђурићевим речима, да са обновљеном енергијом приступи сарадњи са ЕУ и раду на промени своје перцепције у многим државама чланицама.

Ђурић је истакао да Србија има и недвосмислен економски интерес да још ближе сарађује са ЕУ, будући да је ЕУ њен највећи партнер и када је реч о извозу робе и услуга и када је реч о приливу страних директних инвестиција.

Ђурић је оценио и да добри односи које Србија има са бројним ваневропским земљама могу бити заједнички политички и економски ресурс Србије и ЕУ, наведено је у саопштењу.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара