Примопредаја дужности у Влади Србије

Mинистар унутрашњих послова Ивица Дачић свечаном примопредајом преузео је дужност од досадашњег министра Братислава Гашића. Премијер Србије Милош Вучевић предао је дужност новоименовам министру одбране Гашићу. Милица Ђурђевић Стаменковски преузела дужност од Дарије Кисић. Никола Селаковић преузео надлежност министра културе.

Дачић је пожелео грађанима да имају што мање посла са полицијом, а присутним припадницима МУП-а рекао да је његов циљ да МУП буде најбоље министарство у Влади Републике Србије.

"Шта су наши задаци, то знате, да обезбедимо сигурност, безбедност, стабилност земље, да чувамо уставни поредак, беспоштедна борба против криминала, али и све друго што спада у делокруг рада Министарства унутрашњих послова", рекао је Дачић, а саопштио МУП.

Вучевић предао дужност Гашићу

Премијер Србије Милош Вучевић предао је дужност новоименовам министру одбране Братиславу Гашићу и истакао да верује да ће Министарство остати у сигурним рукама.

"У складу са Протоколом о примопредаји дужности у органима државне управе предао сам дужност министра одбране и примио официрску сабљу од свог колеге и саборца Братислава Гашића.

Велика је част била руководити ресором одбране и служити нашем највећем идеалу: слободној и независној Србији" навео је Вучевић на друштвеној мрежи Икс.

Примопредаја дужности у Министарству за бригу о породици

Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски истакла је данас, преузимајући дужност од своје претходнице Дарије Кисић, да је Министарство на чијем је челу министарство будућности и да ће од успеха у његовом раду зависити дословно успех Србије.

Она је Дарији Кисић, у знак захвалности на досадашњем раду, поклонила појас са пиротским везом, традиционалном шаром која, како је навела, доноси срећу.

"Част ми је што могу да служим свакој породици. Сматрам да је ово министарство будућности, породица је темељ нашег друштва, породичне вредности су национални приоритет. Трудићу се да са својим тимом пружим одговор на највећи изазов са којим се наша земља суочава, а то је биолошки опстанак", рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Гојковић предала дужност новом министру културе Николи Селаковићу

Досадашња потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић предала је дужност новом министру Николи Селаковићу и упознала га са најважнијим текућим и планираним активностима Министарства културе.

Гојковић и Селаковић потписали су записник о преузимању дужности, а Гојковић је том приликом новом министру пожелела успешан мандат. Потписивању записника о примопредаји дужности присуствовали су представници Министарства културе.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара