Читај ми!

Лавров са званичницима Србије: Недопустиво етикетирање држава и народа

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је телефоном са председницом Скупштине Србије Аном Брнабић и министрима унутрашњих и спољних послова Србије Ивицом Дачићем и Марком Ђурићем о ситуацији на Косову и Метохији, као и о дешавањима у и око Босне и Херцеговине, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Како се наводи у саопштењу, објављеном на сајту Министарства, изражена је намера обе стране да се одупру "злонамерним покушајима искривљавања појединих историјских догађаја на Балкану", при чему су саговорници истакли "недопустивост стављања политизованих етикета државама и народима".

У разговору су разматрана питања заједничког рада на мултилатералним платформама, првенствено у систему Уједињених нација.

Константовано је јединство у потреби ослањања на међународно право и фундаменталне резолуције Савета безбедности УН 1031 и 1244.

Током разговора повећана пажња била је посвећена ситуацији на Балкану, решавању проблема КиМ и ситуацији у и око БиХ.

У духу стратешког партнерства, разматрана су кључна питања билатералне сарадње и потврђена обострана спремност за јачање сарадње и наставак дијалога на високом и највишем нивоу, као и у међуресорном формату.

Разговор је обављен на иницијативу српске стране.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара