Читај ми!

Вучић са афричким амбасадорима о резолуцији о Сребреници и обнови партнерства

Председник Србије Александар Вучић угостио је на ручку амбасадоре неколико афричких земаља са којима је разговарао о резолуцији о Сребреници, обнови партнерства и економских односа Србије са државама Африке. План је да интезивирамо посете на највишем нивоу како бисмо ојачали партнерство, написао је Вучић на "Инстаграму".

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је на ручку угостио амбасадоре афричких земаља са којима је разговарао о резолуцији о Сребреници, као и о обнављању старог партнерства Србије и афричких земаља.

"Истакао сам да би усвајање ове резолуције довело до драстичног погоршања односа међу државама у нашем региону, као и да би ова врста преседана довела до ланчане реакције на глобалном нивоу, чиме би се отворили нови сукоби и жаришта са далекосежним последицама", написао је Вучић на Инстаграму 

Навео је да су разговарали и о досадашњим резултатима у процесу обнове старих партнерстава са афричким земљама, чији темељи су, како каже, чврсто постављени на принципима међусобног уважавања и дубоког разумевања.

"Међу темама били су и економски односи, као и интензивирање посета на на о и највишем нивоу, чиме би се уједно ојачао и заједнички наступ у глобалној политичкој арени у циљу промоције слободарског духа и правде у међународној политици, за шта су се и Србија и афричке земље одувек залагале", истакао је Вучић.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара