Читај ми!

Oдбор усвојио одлуку о формирању радне групе за унапређење изборног процеса

На данашњој седници Одбора за уставна питања и законодавство донета је одлука о образовању радне групе за унапређење изборног процеса, која је резултат консултација које је водила председница Народне скупштине Ана Брнабић са посланичким групама власти и парламентарне опозиције, каже председница тог одбора Јелена Жарић Ковачевић.

Председница Одбора за уставна питања и законодавство Жарић Ковачевић је, након усвајања одлуке о формирању радне групе за унапређење изборног процеса, рекла да у овом тренутку радна група броји 18 чланова.

У одлуци је, иначе, прецизирано да састав радне групе чине по два представника сваке посланичке групе у Народној скупштини, сваке политичке странке националне мањине која нема посланичку групу у парламенту и удружења ЦРТА, ЦеСИД и Транспарентност Србија.

"Ти предлози су достављени Одбору за уставна питања и законодавство и у будућем периоду очекује се да и одређени државни органи и организације доставе своје предлоге - Министарство државне управе и локалне самоуправе, Министарство правде, Министарство унутрашњих послова, Министарство телекомуникације, Министарство финансија и других министарстава, али и Заштитник грађана и друга независна тела", рекла је Жарић Ковачевић.

Навела је да ће радна група бирати председника на својој седници, те да ће потом наставити да ради самостално и независно на измени закона који ће подразумевати имплементацију препорука ОДХИР-а.

"С обзиром да су избори јако брзо, њима је остављен рок од три недеље, после чега ће доставити извештај Одбору за уставна питања и законодавство, а онда Одбор за уставна питања и законодавство организује јавно слушање у које укључује заинтресовану јавност", рекла је Жарић Ковачевић.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара