Читај ми!

Скупштина усвојила измене Закона о локалним изборима

У Скупштини Србије посланици су са 165 гласова усвојили измене Закона о локалним изборима, које омогућавају да се сви локални избори одрже 2. јуна.

Посланици Скупштине Србије завршили су синоћ расправу о изменама и допунама Закона о локалним изборима, а гласање је заказано за 10 часова.

Расправа која је трајала једанаест сати протекла је мирно и посланици су говорили о изборима и разговорима који су се водили између власти и опозиције, на иницијативу председнице Скупштине Србије Ане Брнабић, о препорукама ОДИХР-а и захтевима опозиције који су се тицали побољшања изборних услова.

Посланици владајуће коалиције су истакли да су они показали добру вољу и суштинску жељу за дијалогом испунивши захтеве опозиције да би она изашла на изборе.

Измене закона треба да омогуће да се локални избори, и то у оним локалним самоуправама у којима нису били у децембру, одрже 2. јуна истовремено са београдским изборима који су већ расписани за тај датум – што је био један од захтева опозиције у разговорима који су вођени.

Странке опозиције Странка слободе и правде, Србија центар и коалиција НАДА које, како су најавиле, неће изаћи на изборе 2. јуна, поручиле су на седници да за њих то "нису избори", док су посланици Народног покрета Србије, ДС, Зелено-левог фронта, Новог лица Србије, Еколошког устанка и Покрета слободних грађана најавили да ће наступити на изборима под слоганом "Бирам борбу".

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара