Читај ми!

Завршена расправа посланика о изменама Закона о локалним изборима, гласање заказано за сутра

Посланици Скупштине Србије завршили су у начелу расправу о изменама и допунама Закона о локалним изборима, која је трајала једанаест сати. Председница Скупштине Ана Брнабић заказала је гласање за сутра у 10 часова.

Предложене измене Закона о локалним изборима доносе се као резултат разговора између власти и опозиције са циљем да се обједине локални и београдски избори 2. јуна.

Измене предвиђају да се одлука о расписивању избора доноси најраније 150 дана, уместо 120 дана пре, а најкасније 45 дана од дана пре истека мандата одборника, а да од дана расписивања локалних избора до дана гласања не може проћи мање од 30 уместо 45 дана, ни више од 60 дана.

Закон би требало да се донесе по хитном поступку, а за представника предлагача одређен је шеф посланичке групе "Александар Вучић – Србија не сме да стане" Миленко Јованов.

Измене и допуне Закона о локалним изборима ушле су јуче у скупштинску процедуру са 184 потписа народних посланика.

Предлог су подржали посланици владајуће коалиције, Зелено-леви фронт, Народни покрет Србије – Ново лице Србије, Еколошки устанак, самостални посланици Покрета слободних грађана, као и посланици СДА Санџака и Партија за демократско деловање Шаипа Камберија.

Други Колегијум Народне скупштине

Председница парламента Ана Брнабић сазвала је за данас и Други састанак Колегијума Народне скупштине Четрнаестог сазива.

На дневном реду Колегијума биле су консултације у вези са радом Народне скупштине на Првој седници Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2024. години.

Састанак је одржан у Дому Народне скупштине.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се