Читај ми!

Алексић: Излазимо на изборе под слоганом "Бирам борбу"

Шеф посланичке групе Народни покрет Србије Мирослав Алексић изјавио је да ће шест опозиционих политичких организација изаћи на београдске изборе и локалне изборе у Србији на листи под слоганом "Бирам борбу".

На конференцији за медије у холу Скупштине Србије, Мирослав Алексић је рекао да је опозиција тражила три захтева који су испуњени, а то је да се формира комисија која ће контролисати бирачки списак, равномерну заступљеност на јавном сервису и да се сви изборе одрже у исто време.

Указао је да су одлучили да не предају без борбе ниједну општину ни град у Србији, свесни ситуације у којој се налазе и, како је рекао, "узурпације институција" од стране власти.

Алексић је истакао да ће данас Скупштина Србије усвојити закон који је опозиција иницирала, а који ће омогућити да се одрже сви избори у исто време.

"Већ сутра имамо састанак за формирање комисије за бирачки списак и за медије. Разговараћемо са још неким актерима у политичкој борби. Не разумем одлуку да се не изађе на изборе у Београду, а да се изађе на локалне изборе у Србији", рекао је Алексић.

Додао је да је и на прошлим изборима, у тешким условима, опозиција победила у шест општина у Београду, а у Србији су остварени резултати од преко 60 одсто.

Будућу коалицију чиниће: Зелено-леви фронт, Еколошки устанак, Народни покрет Србије, Демократска странка, Покрет слободних грађана, Ново лице Србије.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара