Редови за подизање динара на KиМ и данас, погођене све категорије

Редови људи различитих социјалних и друштвених категорија и данас испред Поште и Банке Поштанске штедионице у Kосовској Митровици, чекајући на исплату динара за намирење основних потреба и обавеза.

Указују да су у проблемима због одлуке Приштине о укидању динарског платног промета, јер су у неколико последњих дана добили уплате социјалне помоћи, дечијег додатка, плата из централне Србије, али да до новца не могу да дођу.

У филијалама Поште и Поштанске штедионице на северу Kосова и Метохије грађанима се на шалтерима из залиха исплаћује највише до 10 хиљада динара или исти износ у еврима. У српским срединама јужно од Ибра, динара нема данима, што грађане приморава да по новац иду у Kуршумлију, Врање или Бујановац.

Грађани наводе да им је новац потребан да би нахранили своју породицу, јер живе од социјалне помоћи и дечјег додатака и замолили су да им омогуће да добију новац зато што немају од чега да живе.

Просветним радницима јуче су уплаћене зараде из централне Србије, али нису могли да их подигну.

Поручују да је све теже живети. Из Приштине су најавили десет мера за прелазни период, али их још не саопштавају. Главни приштински преговарач Бесник Бисљими најавио је да неће да оде на састанак следеће недеље у Бриселу, а који је заказао Мирослав Лајчак, на тему регулисања динарског платног промета.

Бисљими тврди да питање динара није тема састанака у дијалогу Београда и Приштине.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије