Читај ми!

Представници Српске листе са Давенпортом

Представници Српске листе затражили су данас, у разговору са шефом Мисије ОЕБС на Косову Мајклом Давенпортом, да међународни представници заштите српски народ на Косову и Метохији.

Последња одлука о укидању динару и платног промета, као и упади у српске институције и малтретирање запослених лекара и општинских радника, део је смишљеног плана прогона Срба са својих вековних огњишта, рекао је председник Српске листе проф. др Златан Елек који је са сарадницима одржао састанак са Мајклом Давенпортом у седишту те странке.

Указујући на изузетно тежак живот Срба на Косову и Метохији, посебно од доласка Аљбина Куртија на власт, представници Српске листе навели су да су Србима ускраћена основна људска права и да су изложени континуираном институционалном насиљу преко неоснованих хапшења, отимања имовине, напада на Српску православну цркву и гажења свих потписаних споразума.

У име Српске листе, захтевано је да међународни представници подигну свој глас и стану у заштиту српског народа, те спрече егзодус Срба са Косова и Метохије, наведено је у саопштењу.

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије