Читај ми!

Организатори протеста “Србија против насиља” потписали заједнички документ о сарадњи

Више опозиционих странака које организују протест "Србија против насиља" потписали су у Скупштини Србије документ који су назвали “Договор за победу”. Договор су потписали председник Демократске странке Зоран Лутовац, копредседник странке “Заједно” Небојша Зеленовић, потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, председник Народног покрета Мирослав Алексић, као и шеф посланичке групе Зелено леви клуб Радомир Лазовић.

Тај договор, између осталог укључује заједничку кампању за излазак на изборе, а нису искључили могућност ни заједничког наступа на једној листи на наредним изборима.

Радомир Лазовић је испред потписника рекао да на конференцији за новинаре у Скупштини Србије да се Србија налази у "дубокој друштвено-политичкој кризи из које су једини излаз избори”.

"Након више месеци протеста, постало је јасно да власт нема намеру да испуни захтеве протеста и због тога захтевамо хитно одржавање ванредних парламентарних и београдских избора до краја године", рекао је Лазовић у парламенту.

Он је, говорећи о документу, додао да сарадња међу странкама подразумева уважавање и ненападање организација опозиције, координисање акција опозиције, заједничку контролу избора, заједничке активности на подизању излазности на изборима.

"Ове организације ће и даље сарађивати и можда чинити једну заједничку листу на предстојећим изборима, а то ће зависити искључиво од процене у тренутку расписивања избора”, рекао је Лазовић и додао да се ове странке нису окупиле због најбољег резултата већ због победе за коју тврди да је могућа.

Опозиција такође инсистира и на предизборним условима, односно тражи да следећи избори буду “више демократски, слободни и фер”.

На конференцији је најављен и нови протест “Србија против насиља” за суботу 23. септембар у 18 часова испред Народне скупштине, и додали да ће се ићи до зграде РТС-а.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара