Харадинај и Тачи o каратистима: Неприхватљива одлука Београда

Косовски председник и премијер, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај, сматрају неприхватљивом одлуку МУП-а Србије да се делегацији косовских каратиста, како кажу, забрани прелазак административног прелаза Мердаре и тиме онемогући њихово учествовање на Европском првенству у Новом Саду.

Рамуш Харадинај рекао је да је забрана косовским спортистима од стране српских власти да учествују на Европском првенству у каратеу у Новом Саду неприхватљив акт који не доприноси нормализацији односа Приштине и Београда.

Харадинај наводи да је косовски Олимпијски комитет кратко обавестио српске власти о том путовању и тврдња да нису били обавештени на време је неодржива.

"Овај корак стопирања српске државе, други за кратко време, сматрамо акцијом која сигнализира да Србија остаје у националистичкој политици сукоба и одбацивања уместо сарадње", написао је Харадинај на Фејсбуку.

Оштро је реаговао о Тачи који је на свом Фејсбуку написао да је "то дело у супротности са спортским духом и да Србија овако политизује и спорт".

"Забрана учешћа косовских каратиста на Европском првенству које се одржава у Новом Саду, од стране Београда, је неприхватљива, против је спортског духа и елементарних правила Међународне федерације каратеа. Оваквим понашањем Србија покуша да политизује и спорт, који би требао да спаја, а не да раздваја народе", написао је Тачи.

Владина канцеларија за КиМ саопштила је раније данас да, упркос жељи Србије да буде добар домаћин свим спортистима на предстојећем Европском првенству у каратеу у Новом Саду, спортисти са КиМ неће бити део овог такмичења, јер им је спорт и овога пута био у другом плану. 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи