Аспирин у борби против остеопорозе

Mале дозе аспирина могу смањити активност ћелија које утичу на кртост и поспешити рад ћелија од којих се кости састоје, резултати су испитивања остеопорозе код животиња.

Повећана активност ћелија које кости чине кртим, најчешће је означена као узрок остеопорозе, али су најновија открића пружила доказе о томе да смањена активност ћелија које формирају кости, такође има значајну улогу.

У лабораторијским условима, истраживачи су открили да код мишева аспирин смањује разорне процесе у којима страдају ћелије костију.

Минималним повећањем дозе аспирина, градивне ћелије костију постају активније, а ћелије које утичу на кртост неактивније што за резултат има дебље и јаче кости.

"Аспирин може да пружи нови приступ лечењу остеопорозе" која најчешће погађа жене након менопаузе,

Иако су ранија истраживања код људи показала да редовна употреба аспирина има умерен утицај на дебљину костију код жена након менопаузе, потребна су детаљнија истраживања како би се тајни механизам помоћу ког аспирин спречава и лечи остеопорозу, додатно објаснио, закључак је истраживача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи