Представљен сферни рачунар

Амерички софтверски гигант "Мајкрософт" понудио је тржишту новитете, представљајући прототип свог округлог персоналног рачунара - "Сфер" и видео уређај који омогућава бољу контролу функционисања тог рачунара.

Новим "Мајкрософтовим" рачунаром округлог облика, пречника од око 50 сантиметара, рукује се стављањем и померањем руку изнад уређаја.  

Видео уређај, међутим, омогућава да се види како систем региструје покрете руку преко инфрацрвених камера смештених у рачунару који изгледа попут глобуса.

Он омогућава и пројектовање слика на површини рачунара захваљујући пројектору смештеном у центру тог "рачунара-глобуса".

Систем се користи сам, или у комбинацији с осталима да би се, на пример, руковало сликама.

Уколико се прсти постављени на површини рачунара повуку ка центру слике она се увећава, што је случај и с интерфејсом мултимедијског мобилног телефона "АјФоун" америчке информатичке компаније "Епл".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи