Велика Британија - јача контрола страних студената

Страни студенти који планирају да студирају у Великој Британији мораће да дају отиске прстију, у складу са новим правилима Министарства за унутрашње послове, које жели да се обрачуна са лажним "универзитетима" и "студентима" који под изговором да су дошли да уче, долазе да раде "на црно".

Универзитети и колеџи у Великој Британији, који студенте примају из страних земаља на студије дуже од шест месци, морају да за то имају посебну дозволу. Ако је немају, биће стављени на "црну листу".

Морају и да воде детаљне досијее страних студената, и да пријаве Министарству уколико неки од њих пропусти десет предавања за редом. Студенти ће морати приложе доказ о томе да имају финансијске могућности да издржавају себе и своје породице.

Тражи се и виши ниво знања енглеског језика, јер је било тврдњи да дипломе добијају и они чији је енглески прилично слаб.

Као део промена у имиграционој политици, они који желе да студирају у Британији мораће да имају довољно поена пре него што се уопште пријаве за студентску визу. Мораће да имају и биометријски лични документ.

Процењује се да страни студенти годишње доносе 8,5 милијарди фунти британској економији, али имиграција је осетљиво питање. Зато Конзервативци траже јачу контролу.

Раније ове године Министарство за иновације, универзитете и квалификације, саопштило је да сумња у 124 од 256 институција које су провераване. Регистрованих институција за високо образовање у Британији има око 2000.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи