Ботоксом против мигрене

Ињекције токсина ботулинум, познатијег као ботокс, могу да спрече мигрену, посебно код особа које нападе мигрене имају повремено, а којима класична терапија не помаже.

У студији стручњака из Центра за контролу главоболле у Спрингфилду, у америчкој држави Мисури, утврђено је да ињекције ботокса могу бити ефикасне и безбедне за пацијенте у спречавању напада мигрене, саопштили су амерички научници.

Научници, ипак, истичу да ботокс може да буде ефикасан у превенцији, али не и у ублажавању већ постојећих болова.

У студији се наводи да ботокс утиче на бољи квалитет живота људи који имају повремене нападе мигрене, тако што ти пацијенти осећају мањи умор, побољшане су им когнитивне способности и смањен им је стрес.

Ињекције ботокса се користе у естетској хирургији за затезање бора, тако што та супстанца паралише третирану регију лица, чиме боре нестају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи