"Алкател-Лусент" уложио жалбу на судску одлуку у спору против "Мајкрософта"

Француско-амерички произвођач телекомуникационе опреме "Алкател-Лусент" уложио је жалбу вишем суду након одлуке суда у Сан Дијегу (САД) да поништи новчану казну изречену америчком софтверском гиганту "Мајкрософту" (Microsoft), због кршења права на патенте.

"Алкател-Лусент" поднео је жалбу због одлуке суда у Сан Дијегу, донету у августу прошле године, да укине првобитну казну "Мајкрософту" у фебруару те године, јер сматра да патенти представљају главну предност у његовом пословању и да је стога новчана казна неопходна.

По првобитној одлуци суда изреченој фебруара претходне године "Мајкрософт" је требало "Алкател-Лусенту" да плати 1.5 милијарди долара.

Француско-амерички произвођач телекомуникационе опреме оптужује "Мајкрософт" да је противзаконито користио у свом аудио плејеру "Виндоуз медија плејер" (Windows media player) технологију под патентом намењену декодирању дигиталних музичких садржаја у МП3 формату.

Тај процес, међутим, није једини судски процес који је "Алкател-Лусент" покренуо због кршења патената, већ се ради о серији процеса који су у вези са различитим технологијама.

Најновији процес, такође против "Мајкрософта", резултирао је априла текуће године изрицањем новчане казне од 367,4 милиона долара коју "Мајкрософт" мора да плати "Алкател-Лусенту".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи