Вештачка оплодња у Лесковцу

Генетичар Миодраг Стојковић је изјавио да је у Специјалној болници у Лесковцу третман вештачке оплодње прошло 15 жена. Стојковић ће радити у болници до новембра.

"Има јако пуно интересовања из земље и из иностранства, па многи морају чекати месец-два да би дошли на ред", рекао је Стојковић, наводећи да је до сада, у Специјалној болници у Лесковцу, извршено 15 вештачких оплодњи.

Познати генетичар ће у овој болници провести период од августа до новембра.

Специјалну болницу, која се налази на брду Хисар у близини Лесковца, реновирала је општина и дала Стојковићу на употребу без икакве накнаде на период од 99 година.

Лесковац, финансира по три вештачке оплодње месечно у наредних годину дана за парове из те општине.Иако је конкурисала за средства Републичког фонда здравственог осигурања, болница није ушла на списак без обзира што је омогућила одређен број бесплатних вештачких оплодњи.

Опрема за Специјалну болницу је купљена новцем Фонда за развој и средствима Националног инвестиционог плана.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи