Конгрес медицинске биохемије и лабораторијске медицине

Петодневни Конгрес медицинске биохемије и лабораторијске медицине, на коме учествује 400 стручњака из Србије и стотину из иностранства, вечерас је отворила помоћница министра здравља Србије др Ивана Мишић, у београдском хотелу "М".

Према речима Мишићеве, скуп је окупио велики број лекара и фармацеута који се баве биохемијом, ссто говори у прилог томе да је садрззај конгреса врло занимљив и драгоцен за здравствене раднике који се баве том проблематиком.

Она је додала да Министарство здравља подржава овакве догадјаје, јер су они право место да стручњаци из одредјене области сагледају напретке из своје области и на тај начин доприносу раду Министарству здравља да уредјује одредјену област здравствене засстите.

"Када је у питању клиничка и медицинска биохемија, Министарство здравља Србије препознаје тај сегмент здравсртвеног система, јер сматрамо да је лабораторијска дијагностика његов значајан сегмент", казала је Миссицхева.

Она је посетила да је Комора медицинских биохемичара прва поделила лиценце у својој области, ссто указује на њихову активност и ангаззованост.     У оквиру 16. конгреса, 19. и 20. јуна, бицхе одрззан и четврти Симпозијум за регион Балкана под називом "Утицај преаналитичке фазе на квалитет лабораторијских резултата".

На њему ће бити изложена најновија сазнања о примени и значају утицаја преаналитичких фактора на квалитет лабораторијских резултата, ради спречавања преаналитичких грессака које могу да сстете пацијентима и целом лабораторијском процесу.

У раду симпозијума учествовацхе и еминентни стручњаци из Европе и Америке, а о искуствима у примени технологије преаналитичке фазе у балканском региону говорицхе стручњаци из Србије, Румуније, Бугарске и Грчке. 

Током конгреса биће постављена изложба апарата, опреме и реагенаса, а многе фирме ће организовати и бројне практичне радионице (Wорксхоп).

Организатори конгреса су Друштво медицинских биохемичара Србије и Институт за медицинску биохемију Клиничког центра Србије, а покровитељи Медјународна федерација за клиничку биохемију и лабораторијску медицину (ИФЦЦ) и Европска федерација за клиничку хемију и лабораторијску медицину (ЕФЦЦ).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи