Лаптоп изазива стерилитет

Уколико припадате групи младих и успешних мушкараца којима је лаптоп основно средство за рад и намеравате да ускоро оснујете породицу, трудите се да га што ређе користите положеног на свом крилу, поручују амерички лекари.

Они тврде да, када је дуго укључен, лаптоп се прилично загрева и тиме озбиљно доводи у питање могућност да мушкарац једнога дана постане отац.

Професор урологије на државном универзитету у Њујорку Др Јефим Шејнкин упозорава да овај практични електронски уређај од кога се модерни менаџери ретко одвајају, изазива мушки стерилитет.

Наиме, одавно је познато да повишена температура у тестисима погубно делује на квалитет и количину сперме коју они производе.

Шејнкин и његов тим спровели су истраживање на групи од 29 здравих волонтера од 21. и 35. године којима су мерили температуру тестиса и анализирали квалитет сперме пре и после коришћења лаптопа.

Амерички научници су том приликом утврдили да је код свих испитаника дошло до промене параметара сперме због повишене температуре у тестисима и зато упозоравају да се сви мушкарци који низ година неколико пута на дан на овај начин користе лаптоп, излажу великом ризику стерилитета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи