Компјутерски вируси стигли до космоса

На неколико компјутера на Међународној космичкој станици откривен је вирус, што се десило први пут од оснивања станице.

Према мишљењу специјалиста, вирус се могао наћи на оним компјутерима које су са собом донели у јуну чланови космичког брода "Дискавери".

Руским теретњаком недавно је допремљено неколико компјутерских компонената, али су пре слања проверени и на њима није било вируса, истакли су у NASA, пренеле су руске "Вести".

Представница NASA Кели Хамфриз је навела да је реч о компјутерском вирусу који спада у категорију најмање опасних.

У Центру управе лета у Хјустону специјалисти траже начин да из "заражених" компјутера елеминишу вирус.

Како је истакла представница NASA ни на једном од компјутера који улазе у систем управљања орбиталом станицом није откривен вирус тако да станица ничим није угрожена.

"Заражени" су компјутери преко којих чланови посаде МКС-а, руски космонаути Сергеј Волков и Олег Каноњенко и амерички астронаут Грег Чамитоф, користе за писање електронске поште као и чување података за извођење неких експеримената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи