Остригама и јапанском ракијом против рака

Развој рака могао би да се спречи, уколико се у јеловник сврстају остриге и саке, јапанска ракија од пиринча, закључили јапански научници.

Конзумирањем острига и јапанске ракије од пиринча, сакеа, можда се може спречити развој рака, закључили су јапански научници са универзитета у Хирошими.

Научници су открили да засићена дикарбонска киселина, коју садрже шкољке, али и саке, помаже у спречавању раста канцерозних ћелија.

Истраживање, које су спровели професор молекуларне хемије и стручњак за исхрану Норихиса Като и његове колеге, показало је да дикарбонска киселина на половину смањује раст ћелија рака желуца и дебелог црева.

"Узимање дикарбонске киселине у дневним оброцима могло би да спречи развој канцера код људи", рекао је професор Като.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. март 2025.
21° C

Коментари

Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса