Кувар који жели да освоји Мишленове звездице домаћим намирницама
Градски хотели су због епидемије готово празни већ месецима. Ипак неки од њих имају воље да помогну младим куварима жељним успеха на светском нивоу.
Прича почиње у дворишту у једној малој београдској улици. Ту је Александра Јеремић сместила породичну пијацу насталу, како каже, из здравствених разлога.
Александри је због проблема са алергијама значило да се храни домаћом храном, па је из због здравственог проблема прешла у један мали породични посао.
На тој пијаци намирнице од малих пољопривредника купује кувар Милош Граховац који својим необичним рецептима планира да стекне и Mишлeнове звездице.
"Рецимо гаспаћо од диње, лубенице и пршуте је нешто што не би кад чујете те три ствари не би јели, а једноставно ја то скувам и људе за непца заголицам", прича Милош.
Оно што се у свим рецептима подразумева јесу намирнице домаћег порекла.
"То нама треба да пред људе изађемо у свет, али верујем да ће кроз коју годину Србија процветати са тим и да ће се људи вратити са тим етно туризмом, етно селима", поручује Милош Јовановић, председник Асоцијације шефова кухиње Србије.
У овој, години епидемије, етно туризам је већ постигао рекордан успех, за разлику од градских хотела који су готово празни.
Неки од престоничких хотела ипак су отворили врата Милошу да припреми и представи своја јела.
Љиљана Пејић, директорка хотела "Маршал" у Београду каже да се мере стално мењају и да је питање колико људи може да се окупља.
"Ово је више начин да се помогне младим људима, него што ће сам хотел имати било какву промоцију", истиче Пејић.
А Милош сматра да домаће намирнице могу да помогну и у борби против коронавируса, уз добар укус јачају и имунитетет, а с друге стране финансијски се помаже многима да препроде овај тежак период за готово све послове.
Коментари