Читај ми!

Ашанин: Излазак болница из ковид система смањује листе чекања

Директор Универзитетског клиничког центра Србије професор Милика Ашанин рекао је да је епидемиолошка ситуација повољнија повољнија да се смањењем особља у ковид болницама подиже ниво рада у нековид систему и смањују листе чекања.

Док борба за ковид пацијенте траје и даље поставља се питање ко ће у наредном периоду имати приоритет јер је на листама чекања за неку дијагностичку процедуру или операцију више десетина хиљада грађана.

Директор Универзитетског клиничког центра Србије професор Милика Ашанин рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да маску још увек не скида, иако је ситуација са коронавирусом повољнија.

"Болница у Батајници је добила пријемно тријажну амбуланту, а 9. марта су из ковид система изашле болнице Драгиша Мишовић и Бежанијска коса.

Према Ашаниновим речима у његовој установи има тренутно 247 пацијената, с у најтежем стању је 27 и они се налазе на респиратору, а добра вест је и да је затворена једна јединица интензивне неге и да их сада функционишу две.

Напоменуо је да се смањује број особља које раде у ковид болници у Батајници и могу да се врате редовном раду.

"Са повећањем броја особља које се враћа из ковид зоне смањујемо листе чекања. Настављамо са великим бројем прегледа у Ургентном центру, и ту нема одлагања", рекао је Ашанин додајући да Поликлиника паралелно ради и на дневном нивоу прегледа 1.000 и 1.50 прегледа.

"Покушавамо да урадимо више са болесницима који имају малигне болести, оних који чекају на уградњу кука, катаракте и пацијенте који чекају на уградњу стента", истакао је Ашанин.

Каже да са смањењем особља у ковид болницама подиже се и ниво рада у нековид систему.

Рекао је да је у плану запошљавање више од 1.000 дипломаца, младих лекара у целој Србији, а у Универзитетском клиничком центру Србије биће места за 137 младих лекаре.

"Примаће се они који су радили у ковид болници Батајница и биће битна њихова оцена рада у тој болници", каже Ашанин.

понедељак, 07. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи