Читај ми!

Ситуација се не смирује – расте број преминулих, пуне се ковид болнице

Од почетка епидемије у Србији су регистрована 1.768.343 случаја заразе коронавирусом, а 13.991 инфицирана особа је преминула. Смртност је 0,79 одсто, објављено је на сајту covid19.rs.

Не смирује се епидемијска ситуација у Србији. Наставља да расте број пацијената у ковид болницама и на респираторима, а повећава се и број преминулих.

У најтежем стању на болничком лечењу највише је старијих од 70 година. Са блажом клиничком сликом све је више заражене деце, а најмлађи су често без симптома.

Према последњем пресеку, регистрована су 10.602 случаја заразе коронавирусом међу 22.013 тестираних узорака, показују подаци са сајта covid19.rs. Од последица инфекције преминуле су 63 особе. У болницама је 4.295 ковид пацијената, од којих су 154 на респираторима.

Због тешке епидемијске ситуације, школе раде још ове недеље, а онда почиње продужени сретењски распуст, који ће трајати до 20. фебруара.

Ђаци данас на наставу крећу по старом - нижи разреди основне школе непосредно, односно у школске клупе, а старији основци и средњошколци по комбинованом моделу - непосредно и онлајн, наизменично.

У Европској унији од 1. фебруара дигитални ковид цертификати о вакцинацији важе девет месеци од комплетирања примарне вакцинације.

Директор Националне асоцијације туристичких агенција (ЈУТА) Александар Сеничић каже да се још ништа није променило и да се чека реакција држава чланица на препоруку Европске комисије.  

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи